Câinele rămâne cu tine în furtună, omul, nici măcar în vânt

03/12/2022

Suntem oameni, iar viețile noastre sunt imprevizibile. În orice clipă putem deveni doar o frunză-n vânt, dar totuși ne păstrăm speranța, căci așa e omenesc. Viața e precum o stradă pietonală, căci mulți trec pe lângă noi de-a lungul timpului, însă prea puțini se încumetă să rămână... Mulți te privesc când treci pe lângă ei, dar nimeni nu pare dispus să îți împrumute o îmbrățișare.

Chiar și atunci când mergi în genunchi, târându-ți parcă inima după tine, călătorii acestei vieți nu par a fi prea ușor de înduplecat. În schimb, dacă îi oferi câinelui de la colț de stradă o mângâiere, te va urma îndată, căci el îți înțelege și binele, și răul. Și oricât de rău ți-ar fi, loialitatea lui va rămâne aceeași. Un câine nu știe să fugă de lângă cel care i-a făcut și îi face bine, fiindcă sub blana lui nu se ascunde o inimă de om. El știe doar că îi ești familie, prieten, sprijin și speranță.

Un câine mereu e dispus să ia pericolul asupra lui, doar de dragul tău, a tot ceea ce sunteți atunci când sunteți împreună. Și nu pentru că știe că ai aștepta asta de el, ci pentru că în lumea lor prietenia are alt sens. El nu se uită la ceas atunci când e cu tine. El înțelege timpul altfel - îl măsoară în clipe alături de tine. Nu în secunde, nu în minute! Și nici nu se grăbește acasă, căci casa lui e oriunde, atât timp cât îi ești alături. Oricât ar plânge norii peste voi, câinele va râmâne cu tine în ploaie. Omul? Nici măcar în vânt...

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.