Când Îl porți pe Dumnezeu în suflet, nimeni de pe pământ nu poate să te doboare

27/01/2023
Pe unde am umblat, nu am reușit să găsesc prieten mai bun decât am găsit în Dumnezeu. Și nici măcar nu se afla atât de departe. Era la câteva rugăciuni distanță, lucra la destinul meu. Îl întorcea cu grijă pe toate părțile, asigurându-se că nu i-a scăpat nimic. Mi-a oferit câte puțin din fiecare, chiar dacă unele daruri nu au fost înțelese la timp de către inima mea blândă.
Dumnezeu a tot răscolit, până când a reușit să găsească ceea ce i s-a potrivit vieții mele. Mult sau puțin, am primit, nu L-am lăsat cu mâna întinsă, căci și puținul e mai bun decât nimic. Dacă strângi la un loc tot puținul primit, va fi suficient pentru a fi fericit. E o lecție peste care mulți oameni sar. Se grăbesc să ajungă la finalul cărții, la ultima pagină. Parcă prea des uită să se bucure de cuprins. Nu toți au învățat cât de scurtă este viața, câte bucurii pierd...
Dacă aș avea vreun regret legat de Dumnezeu, ar fi acela că nu Îl pot lua în brațe. Aș fi vrut să Îl privesc în ochi și să Îi cer iertare pentru toate zilele în care nu L-am căutat; să Îi mulțumesc pentru că a rămas cu mine în furtună și m-a ascultat mereu. Atât! Pentru restul, nu pot decât să Îi fiu recunoscătoare și să Îi aștern sufletul în palme.

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.