Când oamenii nu te mai vor, pleacă...

30/01/2023
Dumnezeu m-a învățat să mă încred în oameni, dar nu m-a avertizat că nu toți sunt drepți și buni. I-am îmbrățișat pe toți cu căldura inimii mele, iar ei, cu zâmbetele dulci și false, au plecat și au lăsat în urmă doar lecții din care am avut de învățat. Astfel, am înțeles că e mai sănătos să nu îți dezvălui sufletul, fiindcă acesta poate deveni hrana celor din jur.
Oricât am vrea să nu gustăm "otrava" din pieptul unora, nu cred să existe cale de scăpare. Știți cum e: nici cel mai bun înotător nu poate traversa oceanul înotând... Așa și noi: nu putem înainta prin viață cunoscându-i acesteia doar părțile frumoase. Însă chiar și așa, tot sunt de părere că bunătatea e mai des găsită la tot pasul. Îmi place să cred că, dacă cei loiali și cei trecători ar fi puși în balanță, aceasta ar înclina în favoarea celor dintâi. O pot numi dorință, dar mai mult îmi place să cred că este realitate.
Până la urmă, caracterul este cel care apropie sau separă oamenii. Fiecare oferă ceea ce are în suflet, căci sufletul e locul din care izvorăsc atât binele, cât și răul. Timpul și experiențele trăite ne schimbă pe fiecare în parte, dar de vei avea ocazia de a alege din care izvor să guști, întotdeauna să închizi ochii și să guști din cel din care izvorăște binele. 

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.