Când un om greșeste, nu țipa la el; ajută-l să înțeleagă unde a greșit

03/12/2022
Suntem oameni, deci viețile ne sunt alcătuite și din greșeli, chiar dacă de cele mai multe ori negăm asta și obișnuim să contrazicem adevărul. Oricât de perfecți ne-am crede, întotdeauna vom fi departe de perfecțiune. Însă, tocmai imperfecțiunile sunt cele care ne fac unici - unici în felul nostru.

Uneori fugim de greșelile din curtea noastră și avem obiceiul de a le scoate în evidență pe cele din curtea vecinului, un lucru care nu e tocmai cel mai bun exemplu. Însă chiar și așa, putem încerca să scoatem ce e mai bun din asta. Putem încerca ca împreună să ajungem la un numitor comun, iar acesta să fie cea mai bun rezolvare a unei greșeli nevoite. Mulți credem că știm totul cel mai bine, dar mici sfaturi din partea oamenilor de nădejde nu strică niciodată, ba chiar se pot dovedi a fi de bun augur.

Țipând, e greu să rezolvăm ceva. Ba dimpotriviă, nu am face decât să adâncim și mai tare situația. Calmul și înțelegerea sunt singurele chei cu care poți deschide mintea și sufletul unui om, făcându-l astfel să înțeleagă că a pășit cu stângul într-o oarecare direcție. Privește-l cu blândețe în ochi și spune-i punctul tău de vedere. Explică-i ce ar fi putut fi îmbunătățit, ca totul să îi fi mers mai bine. Apoi, lasă-l să pună lucrurile cap la cap și să se gândească dacă ideile tale corespund cu ale lui și i-ar putea fi benefice.

El este cel mai în măsură să aleagă. Tu doar poți încerca să ajuți, e tot ce poți face, căci niciodată nu putem obliga pe nimeni să trăiască după valorile altora. Ceea ce nouă ne face bine, lor le-ar putea face rău. Lucrurile care nouă ne sunt venin, lor le pot fi miere. E simplu! Deci, la ce bun să complicăm și mai mult situația?! Așadar, încearcă să ajuți fără să depăsești anumite limite, dar fă-o într-un mod corect și plăcut. Și totul va prinde contur!

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.