Cât valorează viața mea?

22/01/2023
Un bărbat s-a dus la Dumnezeu și l-a întrebat:

- Doamne, cât valorează viața mea?
- Află valoarea acestei pietre, însă încearcă să nu o vinzi, i-a răspuns Dumnezeu.


Bărbatul a luat piatra și a plecat. Pe drumul său a întâlnit un bărbat care vindea portocale, așa că l-a întrebat pe acesta cât crede că valorează piatra lui. Vânzătorul a văzut piatra strălucitoare, a analizat-o și i-a spus bărbatului că în schimbul pietrei îi poate oferi 12 portocale. Bărbatul și-a cerut scuze și a spus că Dumnezeu i-a cerut să nu o vândă, după care a plecat mai departe.

După puțin timp, a întâlnit un vânzător de legume. La fel, l-a întrebat și pe acesta cât crede că valorează piatra pe care o are. Vânzătorul a luat piatra în mână, s-a uitat la ea și i-a spus bărbatului că îi poate oferi cel mult un sac de cartofi în schimbul pietrei. Politicos, bărbatul și-a cerut scuze și i-a spus că nu este de acord să o vândă. După un timp, a ajuns în fața unui magazin de bijuterii. A intrat și l-a intrebat pe bijutier cât crede că valorează piatra lui. Bijutierul a luat piatra, a analizat-o cu mare atenție și i-a spus că îi poate da 50.000 de dolari în schimbul pietrei. I-a mulțumit frumos bijutierului, apoi și-a continuat drumul.
Tot mergând, la un moment dat, bărbatului îi sare în ochi un magazin cu pietre prețioase. S-a apropiat de acesta, a mers la vânzător și l-a întrebat pe acesta cât crede că ar valora piatra pe care Dumnezeu i-a dat-o. Vânzătorul iscusit a luat piatra, a pus-o pe un material catifelat și a analizat-o cu mare atenție. Apoi i-a spus bărbatului că piatra pe care o are este neprețuită și chiar dacă ar munci întreaga viața, tot nu ar reuși să cumpere piatra de la el. Uimit și confuz, bărbatul i-a mulțumit vânzătorului, apoi s-a întors la Dumnezeu și i-a spus ce s-a întâmplat. La un moment dat, bărbatul îl întreabă pe Dumnezeu:
- Acum, Doamne, spune-mi... cât valorează viața mea?
- Răspunsurile pe care le-ai primit de la vânzătorul de portocale, vânzătorul de legume, bijutier și vânzătorul de pietre prețioase... explică valoarea vieții tale. Ai putea fi o piatră prețioasă, chiar neprețuită, dar oamenii te vor aprecia în funcție de nivelul lor de informații, de încrederea pe care o au în tine, de motivația lor, de ambiția și riscul pe care și-l asumă în relația cu tine. Dar nu te teme! Cu siguranță vei găsi pe cineva care își va da seama de adevărata ta valoare, i-a răspuns Dumnezeu.

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.