Dacă telefonul tău nu mai sună, înseamnă că toată lumea este bine

06/12/2022
Omule, cât de des îți sună telefonul? Când ai primit ultimul mesaj? Îmi place să cred că recent, iar asta înseamnă că ești înconjurat de oameni frumoși la suflet, și nu pot decât să mă bucur pentru tine, căci toți merităm să ne bucurăm de ce-i frumos și plăcut sufletului. Dar, vezi tu, unii au parte de astfel de momente doar atunci când le "cumpără" - de cele mai multe ori fără să își dea seama.
În ziua de azi, oamenii ajung să însemne ceva pentru alți oameni abia atunci când cei din urmă au ceva de câștigat. Rar mai vezi prietenii sincere și de lungă durată. Rar mai vezi oameni care să rămână în preajmă atunci când vremurile devin grele, darămite să îți fie punte ca să poți trece peste acestea. Se ceartă frate cu frate, copil cu părinte, bărbat cu femeie, prieten cu prieten... uitând sau nevrând să-și mai vorbească.
Parcă fiecare are câte un scop pe care vrea să îl atingă, dar rareori pentru a face o favoare. Pentru majoritatea primează propriile interese. Lumea a uitat să mai deschidă ochii și la problemele altora, atât timp cât în propria barcă au tot ce au nevoie. Chiar și așa, s-ar mai găsi loc pentru una-alta, căci pe omul care a fost lacom toată viața e greu să îl mai dezveți. Îți place sau nu, dacă telefonul tău nu mai sună de multă vreme, înseamnă că toți sunt bine.
Înseamnă că acum nu le poți fi de ajutor. Înseamnă că își împart timpul cu alți oameni și au alte priorități. Să nu îi tragi de mânecă... e suficient că ți-au deschis ochii prin faptele lor. Nici să nu le vrei răul, fiindcă tu nu ești la fel ca mulți dintre ei. Doar să închizi ușa, dacă vezi că au plecat din viața ta lăsând-o larg deschisă. Trage zăvorul și întoarce-te la ale tale, fără să îți bați capul, căci toate aceste obiceiuri nu se vor schimba prea curând. Poate niciodată!

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.