Dorința de a reuși trebuie să fie mai mare decât teama de eșec

03/12/2022

Poate acum nu realizezi, dar vei vedea că oricât ai încerca să te oprești din visare, o parte din tine va lupta mereu pentru ca aceasta să ia amploare. Vei conștientiza că îți va fi imposibil să renunți la ceva care a început să își facă culcuș în mintea ta. Dorința de a reuși va fi tot mai mare, iar treptele pe care va trebui să le urci vor părea tot mai puține. Eliberează-ți sufletul într-o poieniță cu flori și se va întoarce la tine, cărând în brațe cele mai frumoase buchete pe care le-ai fi putut primi în dar, drept mulțumire pentru loialitatea care vă leagă.

Lasă-l să zburde printre mirosuri fine, sub cerul acoperit cu o pătură de nori. Nori care, din când în când, îi permit câte unei raze de soare să se strecoare, pentru a coborî printre oameni și arbori. Eliberează-ți pieptul de suspinele ajunse la maturitate, făcându-le astfel loc celor care vin puternic din urmă. Coboară-ți pleoapele preț de câteva secunde și imaginează-ți o lume doar a ta. O lume în care poveștile frumoase prind viață și nu au de-a face cu sfârșitul.

Răsfoiește paginile cărții din care tu faci parte și oprește-te acolo unde te simți fericit. Apoi, continuă să crezi în asta și începe să scrii noi capitole. Permite-i sufletului să aibă tot controlul asupra mâinii. Lasă-l să-i dicteze, literă cu literă, cuvânt cu cuvânt, stare cu stare. Presară dragoste peste ceea ce faci, fiindcă totul se dezvoltă mai frumos și într-o direcție bună, atunci când are la bază iubirea. Continuă să știi... să știi că poți. Obișnuiește-te să obții acel ceva la care râvnești. Nu îi permite să îți rămână străin sau să se ascundă de tine, ca într-un joc al copilăriei. Acum ai propriul joc și propriile reguli.

Fă-l să le respecte și vino-i de hac. Impune-ți punctul de vedere și nu îi mai permite vieții să te învârtă pe degete, după bunul plac. Nu o mai lăsa să tragă sforile, ori de câte ori vrea, fiindcă tu nu te-ai născut pentru a fi partea din teatrul ei de păpuși. Tu te-ai născut ca să răzbați. Fii cel care e în stare să demonstreze că întunericul nu e chiar atât de negru. Fii cel care pășește pe urmele pașilor lui, atunci când toți aleg să treacă pe partea cealaltă a străzii. Fii cel care nu se ascunde în brațele celui de lângă, ci cel ale cărui mâini îi adăpostesc pe alții, oferindu-le siguranță.

Fă un pas în plus, de fiecare dată când simți că nu mai poți. Orice "nebun" care a reușit în viață a plecat de la a fi pion. Regăsește-te printre cei puțini care cred că limitele au fost făcute pentru a fi depășite, nu pentru a-ți arăta care este potențialul tău maxim. Numără-te printre cei care nu se opresc atunci când ajung la sâmbure, ci fac tot ce le stă în putință pentru a-l sparge. Îți datorezi multe și tu ești cel mai în măsură să ți le oferi. Este mai bine decât să ai așteptări de la oameni, fiindcă cei pe care tu îi consideri cei mai buni camarazi pot oricând să te abandoneze pe câmpul de luptă, în mijlocul războiului, lăsându-te în bătaia puștii, doar pentru a-și feri propria piele de furia gloanțelor.

Puțini sunt cei care te privesc de parcă s-ar uita în oglindă și sunt gata să își pună în pericol singura lor șansă la viață, cu speranța că pot salva o viață în plus. Așadar, încredințează-ți sănătatea destinului tău propriilor tale mâini și fii singurul stăpân asupra acestora. Fii eroul propriilor tale sacrificii și salvează-le pe acestea din ghearele insuccesului. Oferă-le încredere, făcându-le să se simtă folositoare, nu doar niște sinonime ale încercărilor eșuate.

Dorința de a reuși trebuie să fie mai mare decât teama de eșec, căci doar așa poți ajunge unde ți-ai promis. Că o vei face în picioare sau pe brânci, asta nu prea mai are relevanță. Importantă este reușita și valoarea pe care i-o dai acesteia, în inima și, de ce nu, în mintea ta. Visul tău valorează atât cât vrei tu, nu cât vor alții. "Prețul corect" este cel pe care i-l stabilești tu, nu cel pe care i-l stabilesc zecile, sutele, sau miile de perechi de ochi din imediata ta apropiere. "Evaluatori" sunt mulți, fiindcă mulți au ales să nu lupte pentru un scop. S-au rezumat la a fi parte din cei care țin în viață această "meserie". În schimb, tu fii cel care își urmează cursul, ignorând în totalitate etichetele puse și fă în așa fel încât lipsa ta de experiență să devină o mică lecție de viață; să devină o poveste de succes; să devină un exemplu care să demonstreze că neputința este doar o piesă din puzzle-ul imaginației noastre.

Ei bine, tu găsește-i locul acestei mici părți, și atunci când tot tabloul va fi complet, vei vedea că vântul va da la o parte toate frunzele care îți ascund drumul și te fac să te simți nesigur. Resuscitează-ți întreaga încredere și îndepărteaz-o de orgoliul ei prostesc care încearcă să o îndepărteze de ceea ce tu vrei de la ea, fiindcă tu ești singurul vizitiu capabil să o dirijeze din hățuri. Ține departe orice piază rea, a cărei intenție este să te încetinească; să îți spună că nuanța roșie nu reprezintă iubirea, ci interzisul; să îți transmită energia ei negativă; să se dea peste cap, ca să te convingă că drumul din mintea ta este prea lung, pentru o viață atât de scurtă, cum este cea a omului.

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.