Efectele miraculoase pe care o pisică le are asupra sănătății omului

02/03/2023
Conform studiilor, specialiștii sunt de părere că prezența unei pisici contribuie la sănătatea inimii, reducând astfel stresul și stările de anxietate. Torsul unei pisici poate aduce multiple beneficii în viața unui om. De asemenea, mângâiatul unei astfel de feline are asupra omului un efect de calmare și de relaxare.
Din acest studiu mai reiese faptul că o persoană care are o pisică în casă de mai mai mult de 10 ani, acea persoană este cu 30% mai puțin predispusă să sufere un atac de cord sau un atac cerebral. Pe lângă faptul că torsul pisicii este liniștitor, lucru pe care mulți dintre noi îl știm deja, vibrațiile emise de către pisică pot contribui la vindecarea unei persoane în urmă unei infecții. Doar simpla ascultare a torsului unei pisici poate contribui în mod pozitiv asupra presiunii arteriale. De asemenea, vibrațiile emise pot ajuta sistemul articular și pot întări sistemul muscular. Mai mult decât atât, pot ajuta la vindecarea leziunilor în zona articulațiilor și a tendoanelor. 
Simpla prezența a unei pisici în viața unei persoane poate scădea riscul de depresie, conform studiilor. Psihic, un om care suferă de o afecțiune se va simți mult mai bine daca are în preajma sa o pisică. Acest lucru poate fi confirmat de cât mai mulți dintre voi. O persoană cu Alzheimer va avea mai puține reacții de anxietate dacă are în casă o pisică, iar un bolnav cu HIV/SIDA va fi mai puțin expus riscului de a suferi de depresie. Chiar și copiii au un sistem imunitar mai puternic, dacă aceștia sunt crescuți în preajma unei pisici. 

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......