Gura unui bârfitor este precum un canal prin care se scurg doar mizerii

24/02/2023
În Grecia Antică, Socrate avea o mare reputație de înțelepciune. Într-o zi, cineva a venit la marele filosof și l-a întrebat:
- Știi ce tocmai am auzit despre prietenul tău?
- O clipă, a răspuns Socrate. Înainte să îmi spui, aș vrea să-ți testez cele trei "site".
- Cele trei site?
- Da, a răspuns Socrate. Înainte de a spune ceva despre ceilalți, este bine să vă faceți timp pentru a filtra ceea ce vreți să spuneți. Eu o numesc testul celor trei site. Prima sită este adevărul. Ai verificat dacă ceea ce vrei să-mi spui este adevărat?
- Nu, tocmai am auzit-o.
- Foarte bine! Deci, nu știi dacă este adevărat.
Continuăm cu a doua sită, cea a bunătății. Ceea ce vrei să-mi spui despre prietenul meu, e de bine?
- Oh, nu! Dimpotrivă!
- Deci, întrebă Socrate, vrei să-mi spui lucruri rele despre el și nici măcar nu ești sigur că sunt adevărate? Poate mai poti trece testul celei de-a treia site, cel al utilității. Este util să știu ce-mi vei spune despre acest prieten?
- Nu chiar!
- Deci, a spus Socrate, ceea ce aveai de gând să-mi spui nu este nici adevărat, nici bun, nici util. Atunci de ce ai vrut să-mi spui asta?!
"Bârfa este un lucru rău. La început poate părea plăcut și distractiv, dar în final, ne umple inimile de amărăciune și ne otrăvește și pe noi!"

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.