Mulți oameni îți vor binele: îl vor pe tot doar pentru ei

23/12/2022
Empatia e o haină pe care mulți nu o mai îmbracă, chiar dacă tuturor le-ar sta bine. Acum, oamenii se îmbracă cu egoism și indiferență. Nu mai știu a rezona cu nevoile celorlalți și cu sentimentele acestora. Trec impasibili și privesc doar înainte, niciodată în urmă. Într-adevăr, mulți vor să te vadă bine, dar niciodată mai bine decât ei.
Și mulți ar împărți fericirea cu tine. Dar pe a ta, nicidecum pe a lor. Ar împărți chiar și suferința. Dar pe a lor, rareori pe a ta. Rari mai sunt oamenii de modă veche, care nu își vând caracterul pe te miri ce... Rare mai sunt persoanele care poartă în suflet compasiune. Pe om, nu îl costă nimic să fie bun, dar majoritatea fixează un preț pentru a fi așa cu tine. Nu prea îi lasă sufletul să ofere gratis ceea ce și-ar dori să primească...
Iar dacă le oferi, își vor băga și-n sân. Egoistul niciodată nu va lua doar atât cât îi dai sau cât va putea duce cu mâinile. Întotdeauna va găsi soluții să se înfrupte cât mai mult din puținul tău. Binele tău e și al lui. Binele lui e doar al lui. Mulți mimează bunătătea doar pentru a le fi mai ușor să profite de a ta. Sunt însă și lucruri pe care nu trebuie să le mimeze, cum ar fi: răutatea, falsitatea, nepăsarea etc. Așadar, stai departe de oamenii care îți vor binele doar pentru a le fi mai bine lor! 

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.