Nu căuta fericirea! Priveşte-ți părinții, bunicii... înțelegi de ce ți-am spus să nu o cauți?

03/12/2022

Nu căuta fericirea! Priveşte-ți părinții, bunicii... Înțelegi de ce ți-am spus să nu o cauți? Pentru că fericirea se află la un pas distanţă! Un zâmbet sincer îți poate îmbrăca paginile rupte de colții ascuțiți ai răului în cea mai frumoasă copertă. Priveşte o poză veche, cu cei dragi ție, apoi priveşte-i în ochi. Vei realiza, într-o clipită, câte momente de fericire au trecut pe lângă tine, fără ca tu să realizezi...

Strânge-le mâinile muncite şi vei simţi toate sacrificiile pe care le-au făcut pentru tine. Mângâie-le chipul şi vei simți fiecare lacrimă vărsată, prelinsă pe obrajii tot mai crestați de riduri. Pune-le mâna pe frunte şi vei simți fiecare durere de cap, din cauza nopților nedormite, în care se gândeau pentru binele tău. Priveşte-le buzele şi îți vei aminti cele mai minunate poveşti, cele mai calde vorbe sau cele mai înțelepte sfaturi.

Plimbă-ți mâna prin părul lor şi o să simți fiecare mângâiere, de care ai avut parte şi te bucurai, atunci când îți aşezai capul pe genunchii lor. Rezeamă-ți tâmpla pe umerii lor şi o să simți fiecare greutate cărată, pentru ca tu să fii cel care eşti azi! Se spune că persoanele cu mâinile reci, au o inimă caldă... Plecând din acest punct, nu am nevoie de prea mult timp, pentru a-mi aminti adevărul care se ascunde în inima acestor cuvinte.

Am simţit atingerea unor astfel de mâini, cu ani în urmă, pe vremea când ulițele satului în care îmi petreceam vacanțele, erau a doua mea casă, iar bunicii erau nişte suflete de îngeri, în trupuri îmbătrânite. Astăzi, tot ce a mai rămas din aceste ulițe, sunt doar nişte cărări prin pustietate, care duc către case din lut, în mare parte... case care nu au mai văzut de ceva vreme oameni trecându-le pragul pentru a le curăța de praf şi a le peteci cu lut rănile de pe la colţuri.

Pe atunci, palmele celor care mă aşteptau cu sufletul la gură şi cu felul de mâncare preferat, când ştiau că paşii mă poarta spre ei, erau atât de reci încât îmi răcoreau fruntea, încă de la prima atingere şi orice formă de durere avea să dispară! Sunt amintiri frumoase, care îmi presară bucurii pe suflet, la fiecare prezenţă a lor în gândurile mele. Pot fi spuse multe despre cei care ne-au purtat de grijă, atunci când trupurile ne erau departe de cei datorită cărora, astăzi, vedem lumina zilei, dar puțini sunt cei care pot simți măcar o parte din aceste cuvinte.

Unii nu pot simți din cauza vinei pe care o poartă, alții datorită faptului că nu au avut ocazia să îi întâlnească. Mulți şi-ar fi dorit să le poată privi chipul, dar şi mai mulți au afișat cel puțin una dintre multele fețe ale nepăsării. Și acest lucru este unul dintre cele mai mari păcate, atât față de tine, cât și în fața lui Dumnezeu! 

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.