Omul, cu cât este mai frumos la suflet, cu atât este mai ocolit

09/02/2023
Omului bun nu i se mai dau prea multe șanse. Pare slab în ochii unora. Sau chiar demodat. Oricât s-ar dărui unora pentru a le fi bine, acei oameni par să caute cu totul altceva. Mai degrabă par să fie atrași de lucruri care, mai devreme sau mai târziu le vor face rău. Și toate acestea în mod conștient.
Poate că să fii bun nu mai e de actualitate, dar sunt de părere că încă e necesar. Altfel cum ne-am deosebi de restul? Am semăna ca două picături de ploaie. Când ai sufletul curat, mereu se va găsi cineva să îți râdă în față, dar tu să nu te cobori la nivelul la care el crede că s-a ridicat. Dă-i pace și lasă-l să se lovească singur, căci o va face la un moment dat. Cât de tare, depinde doar de el, dar tare mă tem pentru el de puterea loviturii.
Trăim înconjurați de oameni pentru care aspectul fizic este cu mult mai important decât frumusețea sufletului. Cu părere de rău o spun. Asta deși pe frumusețea fizică se va depune praful, în timp ce frumusețea interioară va persista. Omul bun este tot mai ocolit, dar mereu va fi căutat atunci când va fi nevoie de ajutorul lui... doar că și bunătatea are o limită! Când un om îți pune sufletul în palmă și tu îl scapi pe jos, îl va lua înapoi și se va face nevăzut. 

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.