Omul trebuie iubit. Dar, ca să-l iubești, trebuie să-l înțelegi

16/02/2023
"Omul trebuie iubit. Dar, ca să-l iubești, trebuie să-l înțelegi. Dacă îl vezi căzut acolo, neapărat trebuie să gândești că trebuie să-i dai o mână de ajutor. Iubirea aproapelui este o lecție de iubire față de Dumnezeu. Dacă nu-l iubești pe cel de alături, dacă nu-l ajuți, nu ești capabil nici să-L iubești pe Dumnezeu.
Iubirea aproapelui este prima treaptă spre mântuire, pe treapta asta trebuie să repeți pentru marea iubire de Dumnezeu, pentru că omul însuși trebuie să fie jumătate dragoste și jumătate luptă, jertfă pentru a păstra dragostea intactă, neatinsă de rău." — Părintele Iustin Pârvu

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.

"Se vorbește mult despre iubire, dar fără gesturi de sacrificiu. Se tot pomenește de eroi în toate filmele, dar lipsesc din viața reală. Peste tot se discută despre libertate, dar oamenii sunt robiți de atâtea datorii. Oamenii călătoresc dintr-un colț în celălalt al pământului, dar lumea pare insuficientă pentru lăcomia sa.