Păstrează lângă tine doar oamenii care merită timpul, atenția și iubirea ta

03/12/2022
Învață să lupți pentru oameni care au rămas lângă tine şi au înălțat ziduri, atunci când restul aruncau cu pietre. Luptă pentru cei care au construit punți, pentru a te salva de furia apelor, dar niciodată să nu uiți să lupți pentru tine! Fii una dintre prioritățile tale! Nu uita că eşti principalul responsabil pentru reuşitele sau eşecurile care te vor imbrățişa, la fiecare capăt de drum.

Învață din fiecare alegere pe care o faci, dar ai grijă ca alegerea să fie una cinstită, chiar dacă nu este în favoarea ta! Când drumul ales va fi cel bun, lasă frumosul să îți inunde inima secată. Dacă vei realiza că paşii te-au purtat spre căi greşite, pune punct şi ia-o de la capăt, încercând să astupi fiecare groapă în care ai căzut şi să ridici fiecare greutate care ți-a încetinit paşii. Să crezi în tine, cum crede o mamă în copilul ei.

Învinge-ți temerile! Nu va fi atât de uşor, precum rostitul cuvintelor, dar să ştii că şi temerile au punctele lor slabe. Hrăneşte-ți sufletul cu optimism, îmbracă-l cu stele şi lasă-l să strălucească, de fiecare dată când luna îşi face apariția, lăsând soarele să se odihnească, după o zi epuizantă în care a încălzit pământul. Nu judeca niciodată oamenii! Ai dreptul să îți formezi păreri despre ei, dar nu ai dreptul să îi judeci.

În cele mai multe cazuri, oamenii sunt catalogați în funcție de aspectul fizic sau în funcţie de partea financiară, nicidecum după cele mai importante criterii. Descoperă omul, după felul în care acesta alege să gândească, după felul în care simte, după modul în care iubeşte sau după modul în care acesta îi tratează pe cei mai slabi decât el. Nu te ataşa doar de aspect, de parcă omul a fost sau este doar un obiect!

Având răbdarea necesară şi dorința de cunoaştere, poți să descoperi într-o persoană lucruri despre care credeai că nici măcar nu există, sau se pot lega prietenii care nu vor cunoaşte sfârşitul. Cu timpul, vei realiza că fiecare suflet are frumusețea şi sclipirea lui... trebuie doar să îl înțelegi. Un suflet pe care l-ai înțeles este o carte citită! Fă-ți timp să înveți câte puțin din fiecare pagină a capitolului pe care eu îl numesc, simplu: viață!

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.