Poți fi frumos, dar dacă nu ai bunătate în suflet, frumusețea este egală cu zero

04/12/2022
Știu că sunt multe persoane care aleg oamenii după ambalaj. Poate fiecare dintre noi a făcut asta la un moment dat, chiar dacă puțini și-ar mai asuma alegerile - dar asta este o cu totul altă idee. Nu sunt aici pentru a certa pe cineva pentru alegerile făcute de-a lungul timpului, căci și eu am greșelile mele.
Nu am fost, nu sunt și nici nu voi fi un sfânt, oricât de mult aș încerca să-mi îndrept greșelile. Dar asta nu mă poate opri din a încerca ca măcar acum să înțeleg că bunătatea este cheia. Lucrez la asta de ceva amar de vreme și inima deja gândește altfel în pieptul meu. Probabil și a ta a ajuns la vârsta la care e capabilă să înțeleagă că în spatele unui ambalaj strălucitor se poate ascunde cel mai ieftin produs. Și nu întâlnim asta în magazine, pe cât întâlnim la oameni.
Nu de puține ori mi-au plăcut oamenii încă de la prima vedere: îmi păreau amuzanți, blânzi, loiali, deschiși, sinceri etc. Unii chiar au fost așa, nu neg, chiar dacă îi număr pe degetele de la o mână. Au fost chiar și câteva persoane de care m-am îndrăgostit la prima vedere. Până la urmă toți o pățim. O perioadă a fost totul bine și frumos, asta pentru că sunt genul de om care lasă mai mult de la el, gândindu-se că poate partea mai mare de vină îi aparține. Și când spun asta, fac referire la țoți oamenii pe care i-am întâlnit, nu doar la o anumită categorie.
Dar spre binele sufletului meu, Dumnezeu a știut să îmi mai deschidă ochii și, spre bucuria mea, am învățat să îi tratez cu indiferență pe acei oameni care obișnuiau să mă trateze în funcție de nevoile pe care le aveau. Și nu pentru că aș fi un om rău, doar că am învățat să fiu mai bun cu mine și abia apoi cu cine chiar merită. Nici nu îi consider pe toți la fel, căci ar însemna să fiu singurul perfect pe lumea asta și nu e așa nici pe departe.
Viața m-a învățat să fiu mai precaut, mai responsabil. M-a învățat să apreciez frumusețea fizică a omului, dar să nu mă mai las manipulat de aceasta. M-a învățat să nu intru încălțat în sufletul oamenilor, dar nici să îi las să îmi facă sufletul preș. M-a învățat să fiu mai bun și să caut mai des bunătatea în oameni. Pe scurt, m-a învățat să fiu om! Și pentru asta, îi voi mulțumi vieții prin fapte!

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.