Să fim oameni frumoși! Să ne judecăm pe noi înșine

16/02/2023
"Uneori stăm cu oameni la masă, mâncăm, zâmbim, vorbim. Altădată mergem la alți oameni la masă - oameni care ne spun cum ceilalți la care am fost, după ce am plecat de acolo, ne-au judecat și ne-au osândit. Apoi plecăm mai departe și întâlnim pe altcineva care ne spune că a trecut puțin mai devreme pe la cei pe la care am trecut și noi mai devreme. Și ne spun că nu au vorbit frumos de noi!
Uitați, așa sunt unii oameni: te primesc, te servesc, te ispitesc, apoi te judecă și te osândesc. Foarte mulți procedează așa! Să încercăm să nu fim așa și să nu judecăm pe nimeni, să nu osândim, să nu bârfim! Să fim oameni frumoși! Să ne judecăm pe noi înșine, înainte de a judeca pe cineva! Și în primul rând, să nu ne intereseze de judecata altora! Mereu vom fi judecați, tocmai de aceea noi să nu judecăm, ca să facem lumea puțin mai bună!" — Părintele Ioan Danci 

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.

"Se vorbește mult despre iubire, dar fără gesturi de sacrificiu. Se tot pomenește de eroi în toate filmele, dar lipsesc din viața reală. Peste tot se discută despre libertate, dar oamenii sunt robiți de atâtea datorii. Oamenii călătoresc dintr-un colț în celălalt al pământului, dar lumea pare insuficientă pentru lăcomia sa.