Să luminezi singur, nu aștepta nimic de la nimeni

03/12/2022
Se spune că, în viață, e mai sigur să îți aduci singur soarele la geam, decât să aștepți să îl primești de la alții. Total de acord! E cea mai sigură cale de a-ți turna apă la propria rădăcină a fericirii. Tu știi cel mai bine când și de câtă apă are nevoie... Niciunui alt "grădinar" nu îi va păsa la fel de mult cum îți pasă ție, pentru că majoritatea își schimbă cu ușurință "locul de muncă".

Majoritatea oamenilor sunt precum albinele, "zboară din floare în floare", dar în majoritatea cazurilor o vor face gândindu-se doar la ei înșiși, nicidecum la nevoile tale. Așadar, ține minte că ceea ce faci cu mâinile tale pentru singura-ți viață, e mai sănătos decât orice altceva. Când simți că mai obosești, odihnește-ti brațele, savurează un ceai, o cafea, un pahar cu vin roșu... Privește cerul, împrejurimile, ascultă liniștea și astupă-ți urechile când auzi vocea haosului.

Apoi, când te simți odihnit, continuă de unde ai rămas. Cu pași mici sau mari, nu prea are importanță, dar întotdeauna să pășești spre ceea ce îți dorești, nu spre ceea ce te poate trage înapoi. Imaginează-ți un cer plin de stele și luptă așa cum poți pentru a ajunge să fii soarele sau luna - pentru tine în primul rând, abia apoi pentru cine merită...

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.