Să râzi zece minute cu mama ta, e ca și când toate problemele dispar

05/01/2023
Ca om, fiecare are multe pe suflet. Multe bucurii, necazuri, tristeți... Multe doruri care par că nu vor să se mai stingă. Și cumva, fiecare lucru în parte, parcă îți lasă câte o amprentă pe suflet, un gol în inimă. Și pentru toate aceste lucruri, mama are mereu câte un leac. 
Te vindecă prin câteva cuvinte, prin câteva mângâieri. E un har pe care doar mamele îl au. Ele simt cel mai bine fiecare stare pe care o ai, chiar și atunci când încerci să ascunzi asta. O mamă întotdeauna va avea puterea de a vedea dincolo de cuvintele "sunt bine!". E ca și când ea ar trăi toate momentele pe care încerci să le ferești de ochii ei. Și chiar dacă uneori te lasă să crezi că ai reușit să faci asta, e doar pentru că vrea să îți ofere un moment de liniște. 
Apoi se apropie, pas cu pas, vorbă cu vorbă, gest cu gest... lăsându-te să te deschizi în fața ei, precum o carte: pagină cu pagină. Te ascultă și te înțelege, chiar dacă uneori poate nu ai dreptate, dar ea știe că niciodată nu ai fi greșit cu bună știință. Mama, pe lângă a-ți fi părinte, îți este prietenă, în adevăratul sens al cuvântului. Ea niciodată nu va da înapoi, oricât de grea ar fi situația în care te-ai afla. Și cumva, mereu reușeste să îți smulgă câte un zâmbet, chiar dacă ziua ți-a fost una grea. Și uite așa, zâmbet cu zâmbet, te face să uiți că supărările ar exista...

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.