Viața te învață să mai zâmbești și cu ochii plini de lacrimi

15/12/2022
Aproape nimic nu mai este cum era odată: nici timpul, nici oamenii, nici viața. Parcă tot ce vine, vine cu greu și dispare cu ușurință, inclusiv fericirea! Dacă și necazurile sau greutățile ar dispărea la fel de ușor, ce bine ar fi! Dar viața nu dansează după cum îi cântă omul. Acum, parcă plouă mai des în suflete, multe furtuni mai vin... și prea greu mai găsim un adăpost. 
Alergăm dezordonat în stânga și-n dreapta, ca într-un labirint. Și când credem c-am găsit ieșirea, ne trezim cu un perete în fața ochilor. Ajungem în punctul în care realizăm că nu ne mai rămâne decât să zâmbim, chiar dacă ochii ne sunt mângâiați de lacrimi. Așa cum putem fiecare, după propria putere. În astfel de situații, e mai bine să te legi de un zâmbet, decât să tai sfoara și să dispari în zare.
Trebuie să ne păstrăm optimismul și să-l folosim pe post de aripi, căci fără el nu prea mai putem zbura... Și știu că-i greu, dar greu nu înseamnă imposibil. Decât învins, mai bine învingător! Când simți că nu îți merge ca pe roate, plângi, descarcă-te, apoi zâmbește. Dar nu renunța niciodată! Și când nu știi ce să-i ceri lui Dumnezeu, nu o face. Va ști El pentru tine, omule!

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.