Vor veni zile, omule, când te vor trăda cele mai iubite ființe din preajma ta

03/12/2022
De la o vârstă începem să înțelegem că prietenia și iubirea nu le putem trăi cu oricine, cel puțin nu pentru totdeauna. Timpul are obiceiul de a schimba oamenii, iar oamenii au obiceiul de a te uita, ba chiar cu prea multă ușurință deseori. Se trădează frate pe frate, vedem părinți care își trădează copiii, copii ce-și trădează părinții... de trădări între prieteni nici nu ar fi trebuit să vă mai aduc aminte, căci acestea sunt la ordinea zilei, precum cele dintre bărbat și femeie.

Și când ajungi într-un astfel de punct al trădării, începi să te întrebi dacă prietenia sau iubirea a existat vreodată. Sau au fost doar simple momente de atașare? Se întâmplă să pui mult suflet într-o prietenie sau relație. Și nu-i nimic greșit în asta, dar când omul pleacă și îi vezi doar spatele, tinzi să crezi că poate așa te-a tratat tot timpul, și ai fost doar o secundă din timpul vieții lui. E greu să găsești un om pentru care să însemni întregul timp. Nu imposibil, dar greu, căci fiecare are rănile și temerile lui.

Sunt goluri care rămân în sufletul fiecăruia și majoritatea nu prea se grăbesc în a-l umple prea repede. Și e de înțeles până la urmă, nicidecum de judecat. La ce bun să te grăbești să îți umpli golul cu cineva care îl poate adânci și mai tare?! Știu că viața este făcută din încercări, dar mai bine am încerca să fim preocupați mai mult de noi înșine și să nu credem că ceea ce ne face fericiți vom putea găsi doar în alți oameni. Până la urmă, tu îți cunoști cel mai bine nevoile și traiești cu ele zi de zi. Așadar, fii fericit și iubește-te mai mult, omule!

Fericirea nu e doar despre a avea ceea ce îți dorești. Cu toate că nu este nimic greșit în a-ți dori mai mult de la tine și de la viață, adevărata fericire nu se rezumă doar la asta. Fericirea se află mereu în jurul nostru și, de cele mai multe ori, ne bate la ușă, doar că noi suntem cei care nu apăsăm pe clanță pentru a-i deschide......

"Umanitatea a dispărut demult. A părăsit oamenii lăsând în locul ei răutatea. Fără umanitate și spiritualitate, oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, l-au abandonat. Nu mai era nevoie de EL. Ești produsul gândirii tale, ești ceea ce dai voie să fii.